Proiect POCU 131019

Categorii
Consiliere Progres

Orientare și consiliere profesională pentru elevii Liceului Tehnologic Dorin Pavel – aprilie 2021

Încă din luna ianuarie, elevii Liceului Tehnologic Dorin Pavel din Alba Iulia acceptați în grupul țintă al proiectului ”Orientare profesională și stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru elevii din regiunea Centru” au început sesiunile de orientare și consiliere profesională. În cadrul sesiunilor individuale și de grup, elevilor le sunt aplicate teste cu scopul evaluării personalității și a nivelului stimei de sine, identificarea intereselor profesionale, identificarea valorilor personale și a abilităților elevului pentru a stabili un traseu profesional.

În cadrul sesiunilor de workshop, elevii sunt instruiți în ceea ce privește modul de întocmire al unui CV, a unei scrisori de intenție și a unei scrisori de mulțumire. De asemenea, elevii sunt îndrumați în descoperirea tehnicilor de căutare a unui loc de muncă, modului de prezentare la un interviu și le sunt prezentate noțiuni de bază legate de legislația muncii.

Serviciile de orientare și consiliere profesională sunt oferite de către CREATIVIA EXCELLENCE SRL în cadrul proiectului ”Orientare profesională și stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru elevii din regiunea Centru”.