Proiect POCU 131019

Categorii
Consiliere Progres

Sesiunile de orientare și consiliere profesională din cadrul proiectului s-au finalizat

În perioada ianuarie 2021 – mai 2022 un număr de 185 de elevi de la Liceul Tehnologic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia și Liceul Tehnologic Aius, cuprinși în grupul țintă al proiectului, au participat la sesiunile de orientare și consiliere profesională.

În cadrul sesiunilor individuale și de grup, elevilor le-au fost aplicate teste cu scopul evaluării personalității și a nivelului stimei de sine, identificarea intereselor profesionale, identificarea valorilor personale și a abilităților elevului pentru a stabili un traseu profesional.

În cadrul sesiunilor de workshop, elevii au fost instruiți în ceea ce privește modul de întocmire al unui CV, a unei scrisori de intenție și a unei scrisori de mulțumire. De asemenea, elevii au fost îndrumați în descoperirea tehnicilor de căutare a unui loc de muncă, modului de prezentare la un interviu și le-au fost prezentate noțiuni de bază legate de legislația muncii.
Serviciile de orientare și consiliere profesională au fost oferite de către CREATIVIA EXCELLENCE SRL în cadrul proiectului ”Orientare profesională și stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru elevii din regiunea Centru”.

Mulțumim elevilor pentru prezență și si companiei CREATIVIA EXCELLENCE SRL pentru colaborare.